Hlavní obsah

Výměna 556 pražců zastaví o prodlouženém víkendu provoz na trase metra C

Novinky, jas
Praha

O nadcházejícím prodlouženém víkendu bude přerušen provoz pražského metra na trase C mezi stanicemi Muzeum a Pražského povstání. Pražský dopravní podnik bude pokračovat ve výměně pražců. Betonovými jich hodlá během výluky nahradit 556 původních dřevěných. O přerušení provozu informoval dopravce v úterý.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Mezi stanicemi Vyšehrad a Pražského povstání se bude měnit na druhé koleji 300 pražců, souběžně s tím dojde k výměně 256 pražců na první koleji i mezi stanicemi I. P. Pavlova a Vyšehrad.

„Během výluky zaměstnanci ošetří ochranným nátěrem i roznášecí ocelový rošt v Nuselském mostě a zaměří se zejména na místa styků příčných a podélných nosníků,” oznámil dopravní podnik.

Cestující budou moci na trase C jezdit bez omezení v úsecích Háje–Pražského povstání a Letňany–Florenc. Z Florence bude souprava po jedné koleji jezdit na stanice Hlavní nádraží a Muzeum.

Foto: DPP

Schéma provozu během výluky

Mezi stanicemi Hlavní nádraží a Pražského povstání bude nasazena náhradní autobusová doprava XC. Krom toho bude posílen i provoz autobusové linky 196, která spojuje stanice linek na trase A a C.

„Pro bezbariérový nástup a výstup doporučuje DPP využít při cestě do centra autobusovou linku 135 z oblasti Jižního Města od stanic Roztyly a Chodov, kde jsou všechny spoje zajištěny nízkopodlažními vozy,” uvedl dopravce.

LTE signál je v dalších stanicích metra. Jak se pokládají kabely v tunelech

Mobil

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám