Hlavní obsah

Vykolejené vagony s vápnem odstraní těžká technika

Stav trati po nedělní nehodě nákladního vlaku mezi Mariánskými Lázněmi a Plzní bude zřejmý až po odstranění vykolejených vagonů. O jejich odstranění se postará nehodový vlak. Zatím stále platí, že trať zůstane uzavřena do pátku. Uvedl to mluvčí Správy železniční dopravní cesty Marek Illiaš.

BEZ KOMENTÁŘE: Nehoda nákladního vlaku na ChebskuVideo: Facebook HZS Karlovarského kraje

 
Článek

Havarovaný vlak převážel vápno a 13 z 18 vagonů se ocitlo mimo trať, některé i mimo násep. Vykolejila i jedna ze dvou tažných lokomotiv. Vyprostit a případně vrátit na koleje je proto bude muset těžká technika.

Foto: HZS Karlovarského kraje

Vápno se vysypalo na stavbu silničního obchvatu.

Podle ředitele SŽDC Jiřího Svobody jel vlak příliš rychle, až trojnásobně vyšší rychlostí, než je dovoleno. V místě nehody probíhá stavba silnice.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Část vagónů, které zůstaly na náspu se už podařilo vyzvednou na koleje a odvézt, na náspu a stráni pod ní zůstávají vagóny (na snímku), které bude muset odstranit speciální technika.

Podle mluvčího krajských hasičů Martina Kasala případ převzali drážní hasiči a drážní inspekce. Ještě v průběhu pondělí by měl na místo přijet vyprošťovací železniční tank, který by mohl poškozené vagony odstranit z kolejí, aby mohly začít opravy trati.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

U Mariánských Lázní začalo odstraňování vykolejeného nákladního vlaku.

SŽDC prozatím odhadla škody na infrastruktuře na devět milionů korun, dalších 20 milionů představuje škoda na vagonech.

Reklama

Výběr článků

Načítám