Hlavní obsah

Výhružný dopis pro Kuberu si měl u čínské ambasády objednat Zemanův kancléř Mynář

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dopis čínské ambasády Hradu, který těsně před svou smrtí obdržel tehdejší šéf Senátu Jaroslav Kubera a který varoval před jeho zamýšlenou cestou na Tchaj-wan, si měl objednat přímo hradní kancléř Vratislav Mynář. Informaci Deníku N potvrdilo několik zdrojů z diplomacie.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Hradní kancléř Vratislav Mynář

Článek

„Kancelář prezidenta republiky si od čínské strany vyžádala (informace), jak bude reagovat, když předseda Senátu pojede (na Tchaj-wan),“ cituje zdroje Deník N.

Dopis předala v lednu čínská ambasáda Hradu, který ho poté předal Kuberovi. V dopise, který postrádá standardní náležitosti jako pozdrav a podpis, pisatel hrozí, že případná cesta tehdejšího šéfa Senátu na Tchaj-wan zhorší vzájemné česko-čínské vztahy a poškodí významné tuzemské exportéry. Dopis po Kuberově smrti zveřejnil jako první deník Aktuálně.cz.

Ignoruje nás. Poslanci se zlobí na čínského velvyslance

Domácí

Prezident Miloš Zeman Kuberův záměr jet na Tchaj-wan, který Čína považuje za své nedílné území, kritizoval. Podle Deníku N to byl právě jeho kancléř, který si výhružný dopis na čínské ambasádě objednal. Mynář informace listu nekomentoval.

Potrestáme vás i české firmy. Čína prostřednictvím Hradu nepokrytě vyhrožovala Kuberovi

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám