Hlavní obsah

Vyhrožování kulkou do hlavy kvůli koronaviru je podle policie přestupek

Novinky, jas

Napsat na sociální síti člověku, který se nakazil koronavirem, že by zasloužil kulku do hlavy, není trestným činem. Případem se zabývali olomoučtí kriminalisté, kteří jej předali jako přestupek městskému úřadu v Litovli.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Tomáš K. žijící v jedné z obcí na Litovelsku se na jaře nakazil koronavirem při lyžařském pobytu v Rakousku. Obec tehdy skončila v karanténě, což někteří obyvatelé těžce nesli.

Na sociálních sítích se v té době objevily i výhrůžky. Slova o kulce do hlavy napsal na sociální síti Karel E. Ten žije podle Tomáše trvale v Irsku a do vlasti se vrací sporadicky. O případu informoval server iRozhlas.

To byl jen takový humor, vysvětloval mladík u soudu hrozby vystřílením obchodního centra

Krimi

„Policisté se mě ptali, zda jsem se cítil ohrožený na životě. Odpověděl jsem, že ne. Proto stíhání zastavili. To bych musel já podat nějaký podnět, ale nechtěl jsem tu situaci zase rozdmýchávat dál,“ citoval server muže, jemuž bylo vyhrožováno.

Situace s některými sousedy se již podle něj zlepšila, další se však podle něj s jeho rodinou i po téměř půl roce od nákazy odmítají bavit.

Na internetu vyhrožoval podřezáním, vyvázl s podmínkou a zákazem diskutovat

Krimi

Doposud bylo v ČR potvrzeno přes 24 tisíc případů nákazy, přičemž v souvislosti s chorobou covid-19 zemřelo 424 osob. Aktuálně evidují hygienici 6387 případů nákazy.

Reklama

Výběr článků

Načítám