Hlavní obsah

Vydatně pršet už bude pouze na Šumavě, upřesňují meteorologové

• Aktualizováno
Novinky, jas

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) v úterý před polednem zmírnil výstrahu před dalšími silnými dešti. Výraznější srážky již meteorologové očekávají pouze v oblasti Šumavy a Novohradských hor. Stupně povodňové aktivity se podle nich mohou vyskytovat jen tam, případně v oblasti Brd.

Článek

„Zejména na severovýchodním návětří Šumavy a v Novohradských horách se ještě do úterních 16 hodin mohou vyskytnout vydatnější srážky s úhrny kolem 30 milimetrů,” změnili meteorologové původní výstrahu.

„Vzhledem k vysoké nasycenosti povodí toků na Šumavě a v oblasti Brd může docházet při výskytu intenzivnějších srážek k opětovným vzestupům hladin na menších tocích s dosažením úrovně prvního stupně povodňové aktivity,” dodali s tím, že ten momentálně platí v povodí Klabavy.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Původní varování, které bylo v platnosti do úterních 20 hodin, meteorologové pro zbytek republiky odvolali.

Meteorologové v úterý ráno uvedli, že v Příbrami napršelo za posledních 14 hodin  86 milimetrů srážek. Úhrny za posledních 24 hodin se přitom na většině území pohybovaly mezi 20 a 40 milimetry. Vedle Příbramska pršelo vydatně i na Vsetínsku – 74 milimetrů či na Chomutovsku – 61 milimetrů.

Reklama

Výběr článků

Načítám