Hlavní obsah

Vrchní státní zastupitelství přezkoumá postup žalobce v kauze Čapího hnízda

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Pražské vrchní státní zastupitelství prověří, zda žalobce Jaroslav Šaroch nepochybil v případě vyšetřování kauzy Čapí hnízdo. Šaroch koncem srpna vrátil případ údajného zneužití dotace na vybudování komplexu, v němž mimo jiné figuruje premiér Andrej Babiš (ANO), policii k doplnění.

Foto: Právo

Státní zástupce Jaroslav Šaroch.

Článek

Policisté mají vyslechnout důležité svědky. Policie by tak měla vyzpovídat Andreje Babiše juniora, který již nějakou dobu pobývá v ČR a mohl by pomoci objasnit některé okolnosti, a rovněž jednoho z bývalých manažerů farmy Čapí hnízdo.

Babiš mladší měl být v rozhodné době podle tvrzení otce akcionářem farmy Čapí hnízdo a již dříve avizoval, že je ve věci ochoten a připraven vypovídat.

Žalobce vrátil kauzu Čapí hnízdo policii

Krimi

Dalším vyslechnutým má být někdejší manažer, který letos v červenci pro web Seznam Zprávy připustil, že v minulosti před vyšetřovateli neřekl celou pravdu, mimo jiné o zapojení Babiše do celého projektu.

Podle Deníku N, který na přezkum ze strany Vrchního státního zastupitelství v Praze v pátek upozornil, bude Šarochovy nadřízené zajímat například to, proč případ vrátil policii k došetření až koncem srpna, kdy mu měl vypršet termín k rozhodnutí, ačkoliv informace, jimiž svůj krok zdůvodnil, měl již od července.

Policie má v kauze Čapí hnízdo vyslechnout Babiše mladšího

Domácí

Lhůta pro zajištění důkazů je do konce září. V říjnu proběhnou parlamentní volby, v nichž Andrej Babiš coby předseda hnutí ANO kandiduje.

Reklama

Výběr článků

Načítám