Hlavní obsah

Vraťte se na Vysočinu, slyšel Zeman v Boskovicích

Právo, Petr Kozelka
Boskovice

Poslední den návštěvy na jižní Moravě zavítal prezident Miloš Zeman do Boskovic. Sever jihomoravského kraje patří mezi tradiční levicové bašty, takže drtivá většina přihlížejících zde hlavu státu vítala potleskem. I v Boskovicích ale na prezidenta čekalo několik jeho odpůrců s červenými kartami. Při příjezdu na boskovické náměstí na Zemana někdo z davu zakřičel: „Vraťte se na Vysočinu!“

Lidé v Boskovicích nesouhlasí se ZemanemVideo: Petr Kozelka, Právo

 
Článek

Zeman v Boskovicích navštívil mimo jiné dětskou léčebnu. Při příjezdu dostal od evidentně nervózních dětí kytičku, na oplátku jim věnoval velkého plyšového slona. „Pojmenoval jsem ho Bimbo, tedy po mně. Říkal mi tak bývalý ministr kultury Pavel Dostál a mně se to zalíbilo,“ prohlásil s úsměvem prezident.

Zeman svou třídenní cestu po kraji završil v Boskovicích setkáním s lidmi. Čekal ho zcela zaplněný Zámecký skleník, další stovky lidí na něj čekaly venku. Většina přihlížejících prezidenta nadšeně vítala, z davu se ale ozval také pískot a nad asi dvě desítky hlav vyletěly červené karty. „Pískot je projev ptáka,“ reagoval na své odpůrce Zeman, za což sklidil bouřlivý potlesk.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Foto: Petr Kozelka, Právo

Miloš Zeman přivezl dětem z boskovické léčebny plyšového slona

Jako první dal Zeman slovo svým oponentům. Mladík, který před vchodem rozdával červené karty, poukázal na jeho vulgarity, napadání skupiny Pussy Riot a zahraniční politiku.

„Jen jsem přeložil jméno té skupiny, mimochodem tato skupina provozuje například skupinový sex v muzeu. Je to na internetu, mladí se mohou podívat a třeba se i inspirovat,“ kontroval prezident.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám