Hlavní obsah

Vondráček bude šéfem ústavně-právního výboru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokračování marné volby bývalého šéfa Sněmovny Radka Vondráčka (ANO) na místopředsedu dolní komory se už konat nebude. Vondráček byl totiž jako jediný kandidát zvolen předsedou ústavně-právního výboru.

Foto: Milan Malíček, Právo

Expředseda Poslanecké sněmovny Radek Vondráček.

Článek

Vondráček dostal všech 20 hlasů přítomných poslanců ze všech sněmovních stran.

Lze tedy předpokládat, že šestým místopředsedou Sněmovny bude vicepremiér v demisi Karel Havlíček, kterého ANO chystá podle informací Práva navrhnout, hned jak skončí Babišova vláda.

Vondráčka v čele Sněmovny odmítly koalice budoucí vlády Spolu a PirSTAN, vyčítaly mu jeho nenahlášenou návštěvu prezidenta Miloše Zemana v nemocnici a také dávný večírek v prostorech jednacího sálu, kdy stál na stole a hrál na kytaru.

Vondráček ani Okamura opět neuspěli, křeslo v čele Sněmovny zůstává prázdné

Domácí

Poslankyně ANO Helena Válková, která předsedala ustavující schůzi výboru, na jeho exces v žertu vzpomněla. „Tady na stole nikdy netančil. Abych to odlehčila. Musím ale říci, že pokud se Radek Vondráček ujme vedení, tak toho nebudeme litovat,“ řekla Válková před volbou. Vondráček se ale ohradil: „Netančil jsem tam, ale hrál na kytaru.“

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám