Hlavní obsah

Vondra šel i přes odpor TOP 09 na koaliční schůzku

Praha
Aktualizováno

Úterní koaliční jednání o reformě zdravotnictví provázela dusná atmosféra. Na schůzku koaličních lídrů se totiž vypravil i ministr obrany Alexandr Vondra (ODS), jeho přítomnost si ale nepřáli politici z TOP 09.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ministr obrany Alexandr Vondra přichází na jednání vlády.

Článek

Vondra neviděl důvod, proč by se jednání nemohl účastnit. „Je naprosto nepřípustné, aby partnerská koaliční strana diktovala, kdo se má účastnit jednání za druhou koaliční stranu. My jsme to nedělali a neděláme. Nedokáži si představit, že by to koaliční partneři mohli myslet vážně,“ řekl Právu Vondra.

Ministr financí a místopředseda TOP 09 Miroslav Kalousek ještě v pondělí říkal, že s Vondrou nehodlá vyjednávat a dohody s ním nebude TOP 09 respektovat. „Nikdo v TOP 09 panu Vondrovi nevěří. Dohody, které budou na panu Vondrovi, nebudeme brát vážně,“ uvedl Kalousek.

Menší strany budou nekompletní

Za ODS měli kromě Vondry o reformě zdravotnictví vyjednávat premiér Petr Nečas a šéf poslanců ODS Petr Tluchoř. TOP 09 reprezentoval Kalousek, šéf poslanců TOP 09 a starostů Petr Gazdík a ministr zdravotnictví Leoš Heger. Šéf strany a ministr zahraničí Karel Schwarzenberg je služebně v Londýně.

Ani za Věci veřejné nedorazil předseda, ministr vnitra Radek John se omluvil a na jednání poslal ministra dopravy Víta Bártu a předsedkyni poslaneckého klubu VV Kristýnu Kočí .

Reklama

Související články

Vondrova nástupce nehledáme, tvrdí Benda

Podle místopředsedy poslaneckého klubu ODS Marka Bendy občanští demokraté nehledají nástupce ministra obrany Alexandra Vondry. Benda tvrdí, že v kauze...

Výběr článků

Načítám