Hlavní obsah

Volný a Bojko jsou zase bez roušky. Poslanci odešli ze sálu

Praha

Poslanecké lavice zejí prázdnotou. Nezařazení poslanci Lubomír Volný a Marian Bojko, zvolení za SPD, totiž dorazili ve čtvrtek na jednání Sněmovny k nouzovému stavu opět bez roušky. Zákonodárci se je rozhodli ignorovat. Když se tak k večeru chopili slova, většina z nich opustila jednací sál.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Poslanec Lubomír Volný vystoupil ve Sněmovně bez roušky, ostatní zákonodárci opouštějí sál.

Článek

První s projevem k prodloužení stavu nouze vystoupil Volný.

„Pane poslanče, jak to máte s tou rouškou? Žádám vás, abyste si ji nasadil. Vy si ji asi nenasadíte, tak vás napomínám. Mám pro vás ale špatnou zprávu, my jsme se dohodli, že vás budeme ignorovat, takže vás ze sálu nevykážu,” prohlásil předseda Sněmovny Radek Vondráček (ANO).

Volného a Bojka vykázali ze Sněmovny. Neměli roušky

Domácí

Vzápětí Sněmovnu opustila většina poslanců. „Stojím tady před prázdnou Poslaneckou sněmovnou, protože všichni kolegové odešli z této místnosti,” okomentoval to Volný.

Krátce po něm vystoupil k nouzovému stavu i jeho kolega Bojko, také bez roušky a za prázdného sálu.

Oba poslanci totiž již dříve oznámili, že odmítají nosit ve Sněmovně roušku, a to z občanských a politických důvodů. Uvnitř Sněmovny je nošení roušky přitom povinné. Již na začátku týdne pak Vondráček kvůli tomu také oba poslance ze sálu vykázal.

Poslanci se porvali u předsednického pultíku

Domácí

Volný se také „proslavil” bitkou s místopředsedou Sněmovny Tomášem Hanzelem (ČSSD).  Kvůli strkanici se nyní zpovídá před sněmovním mandátovým a imunitním výborem.

Potyčka v Poslanecké sněmovněVideo: Česká televize ČT24

Reklama

Výběr článků

Načítám