Hlavní obsah

Volby by vyhrálo ANO, ODS přeskočila TOP 09

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Vítězem voleb by se v dubnu stalo hnutí ANO se ziskem 32 procent hlasů. Druhá ČSSD by dostala 27 procent a třetí KSČM 12,5 procenta. ODS přisoudil průzkum CVVM 8,5 procenta, TOP 09 osm a lidovcům 6,5 procenta.

Foto: Jan Kočvara, Novinky

Volební model v dubnu podle CVVM

Článek

Z dalších stran průzkum dává dvě procenta hlasů pirátům s Straně zelených. Svobodní by získali procento. Hnutí Úsvit v průzkumu kvůli nízké podpoře nefiguruje.

K volbám by v dubnu dorazilo 55 procent voličů.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Podle stranických preferencí, které zahrnují i nerozhodnuté voliče a ty, kteří by k volbám nešli, by ANO mělo 21,5 procenta, ČSSD 19 procent a komunisté 8,5 procenta. ODS by měla 5,5, TOP 09 pět a lidovci čtyři procenta.

Oproti předchozímu šetření si ANO o jeden procentní bod pohoršilo, ČSSD naopak stejnou měrou posílila. Mírně posílili rovněž komunisté. O dva procentní body si pak polepšila ODS.

Reklama

Výběr článků

Načítám