Hlavní obsah

Zrušte vánoční večírky, vyzval Vojtěch

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) v pondělí vyzval k rušení firemních vánočních večírků kvůli epidemii covidu-19. I když se podle něj epidemická situace zlepšuje, stále není dobrá.

Zrušte vánoční večírky, vyzval Vojtěch firmyVideo: ČTK

 
Článek

„Jsou to velmi rizikové akce. Myslím, že je v zájmu samotných firem a organizací, které takové předvánoční srazy a setkávání zaměstnanců organizují, aby od toho upustily. Je to zásadní,” řekl Vojtěch.

Denní přírůstky nakažených v posledních dnech v mezitýdenním srovnání klesají. Vojtěch uvedl, že nyní platná protiepidemická opaření jsou relativně čerstvá a teprve se na celkovém stavu projeví.

Babišova vláda proti nově vznikající: Povinné očkování bude

Domácí

„Doufejme, že pokles bude pokračovat. V nemocnicích ale situace nebude dobrá ze dne na den. Počty hospitalizovaných nebudou klesat tak rychle, jak bychom si představovali. Zlom by mohl nastat kolem Vánoc,“ poznamenal ministr.

Druhou variantou nicméně je mechanismus tzv. stolové hory. „V takovém případě by byly přírůstky stále na stejné hladině,“ uvedl ministr.

V nemocnicích je s covidem-19 stále přes 6000 pacientů, více než tisíc jich je ve vážném stavu. Denně umírá přes 100 infikovaných.

Reklama

Výběr článků

Načítám