Hlavní obsah

Vojtěch se opravil: Respirátor v práci nebude povinný vždy

Lidé v zaměstnání nebudou muset mít nasazené respirátory, pokud budou od ostatních kolegů ve vzdálenosti větší než 1,5 metru. Plyne to z textu nařízení vlády a v pátek na to upozornil i ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO). Ve středu po jednání vlády přitom ministr uváděl, že výjimku budou mít pouze ti, kteří jsou například v kanceláři sami.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch po středečním jednání vlády

Článek

„Pokud sedíte u stolu a kolegové jsou dál než 1,5 metru, tak ho (respirátor) mít nemusíte. Když si ale budete šeptat drby na kávě, tak ano,” uvedl v pátek Vojtěch na Twitteru.

Totéž plyne i z textu mimořádného opatření (ve formátu PDF zde). Ve středu na tiskové konferenci po jednání vlády, když oznamoval změny opatření, plynulo z ministrových slov něco jiného.

„Bude povinností nosit respirátor ve všech vnitřních prostorách včetně pracoviště, kde je v tuto chvíli výjimka, pokud je stálý pracovní kolektiv. Tato výjimka od pondělí nebude, maximálně pokud je pracovník na pracovišti sám. Pokud je tam kdokoliv jiný, tak tato výjimka už platit nebude,” řekl Vojtěch.

Mění se pravidla pro nošení roušek.Video: ČTK

O vzdálenosti 1,5 metru mezi kolegy nepadlo na tiskové konferenci ani slovo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám