Hlavní obsah

Vlci v jelením výběhu na Kvildě zabili laň

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V návštěvnickém centru na Kvildě, jehož součástí je i jelení výběh a které pro návštěvníky provozuje správa šumavského národního parku, zabili vlci laň. Torzo zvířete objevili lesníci, informoval v pondělí mluvčí NP Šumava Jan Dvořák.

Foto: Právo

Vlk obecný

Článek

Jelení výběh u návštěvnického centra je momentálně až do poloviny října kvůli jelení říji uzavřený. Národní park pracuje na zlepšení zabezpečení výběhu.

„Mrtvou laň jsme objevili v pátek," uvedl Dvořák a doplnil, že vlci zvíře z velké části sežrali.

Podle mluvčího je to podobná situace, jako když vlci vniknou na pastvinu s ovcemi a některé z nich usmrtí. Pro pozorovací centrum, které je v provozu čtyři roky, je to ale první taková událost, doplnil mluvčí.

Náklady na vybudování pozorovacího centra činily přibližně 75 milionů korun. Návštěvníci v něm za běžného stavu mohou sledovat deset jelenů. V sousedství se nachází i výběh rysa.

Reklama

Související témata:

Související články

V Ralsku se vyfotila čtyři vlčata

Snímky čtyř vlčat pořídily v červenci a srpnu fotopasti ochránců přírody umístěné mezi Doksy a Ralskem na Českolipsku. Podle odborníků dokládají, že zdejší...

Výběr článků

Načítám