Hlavní obsah

Vlaky na pardubickém koridoru jezdí krokem. Důvodem jsou problémy při stavbě mostu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pardubice
Aktualizováno

Ředitelství silnic a dálnic požádalo Správu železnic o dočasné uzavření hlavního železničního koridoru na Pardubicku. Při opravě mostu tam totiž došlo ke komplikacím.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Na železničním koridoru mezi Pardubicemi a Českou Třebovou u Uherska na Pardubicku byl asi na 2,5 hodiny preventivně zastaven provoz vlaků kvůli komplikacím při stavbě tamního dálničního mostu (na snímku). Jeho konstrukce při betonáži poklesla.

Článek

„Po dobu nutného prověření stavby nadjezdu je preventivně zastavený provoz na hlavním koridoru u Uherska,“ uvedla Správa železnic. Vlaky stojí mezi Pardubicemi a Českou Třebovou.

Mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Jan Rýdl uvedl, že o zastavení provozu požádali právě silničáři, kteří u koridoru pracují.

Koženky končí. České dráhy nasadí s novým řádem nové vlaky

Ekonomika

„Při betonáži mostu došlo k poklesu konstrukce. Betonáž přitom neprobíhá přímo nad tratí páteřního koridoru. Opatření má preventivní bezpečnostní důvod,“ konstatoval Rýdl.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Na železničním koridoru mezi Pardubicemi a Českou Třebovou u Uherska na Pardubicku byl na 2,5 hodiny preventivně zastaven provoz vlaků kvůli komplikacím při stavbě tamního dálničního mostu (na snímku v pozadí). Jeho konstrukce při betonáži poklesla.

Podle něj bude do 13:00 obnoven provoz na dvou vzdálenějších kolejích pro průjezd vlaků rychlostí 10 km/h. Čtyři koleje, které jsou blíže ke stavbě, budou nadále uzavřeny.

Odstávka části železničního koridoru postihla podle mluvčí Českých drah (ČD) Vandy Rajnochové vyšší stovky cestujících. Řada vlaků, včetně mezinárodních expresů, musela na pokyn drážních dispečerů okamžitě zastavit v poli mimo železniční stanice. Vlakové spoje nabíraly až tříhodinová zpoždění.

„Opatření se mohlo týkat třech desítek vlaků. Soupravy, co načas uvízly mezi stanicemi, jsme se snažili dostat do míst, kde lidé mohli bezpečně nastoupit do připravených autobusů. Pokud vím, nikde nebyla nutná evakuace a nevím o tom, že by cestující byli nuceni čekat hodiny ve vlaku odstaveném někde v polích,“ tvrdí Rajnochová.

Podle webu Českých drah vlaky nejezdí mezi stanicemi Moravany a Zámrsk a podle jejich předpokladu by tam měl být provoz obnoven v 16:00.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám