Hlavní obsah

Vládní program chce kabinet schválit ve čtvrtek, zatím má hotovu polovinu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jednání o vládním prohlášení v úterý večer koaliční lídři přerušili, jsou zhruba v polovině textu. K formulacím se vrátí ve středu večer, řekl novinářům po schůzce ve Strakově akademii předseda lidovců Marian Jurečka.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Vláda chce svůj program schválit ve čtvrtek

Článek

Vláda by program měla schvalovat na mimořádném jednání ve čtvrtek, doplnil. Příští týden s ním chce kabinet předstoupit před Sněmovnu. Za sebou mají lídři koalice například kapitolu financí či práce a sociálních věcí. Východiska dokumentu před zasedáním takzvané K15 projednali odpoledne zástupci ODS, TOP 09, lidovců a Starostů s Pirátů s odboráři a zaměstnavateli.

Vláda řeší možné zkrácení karantény a izolace na pět dnů

Domácí

„Cílem naší vlády není společnost štěpit. Nemusíme se se sociálními partnery na všem shodnout, ale je naší povinností vést dialog a vyslechnout všechny argumenty," uvedl k jednáním nad dokumentem, který by měl dát směr vládních kroků pro příští více než tři roky, na sociálních sítích premiér Petr Fiala (ODS).

Dokument bude podle dřívějších vyjádření zástupců pětikoalice vycházet z jejího koaličního programu. Zahrnovat zřejmě bude i harmonogram jednotlivých plánovaných změn. Jurečka, který vede ministerstvo práce a sociálních věcí, uvedl, že například změny v penzijním systému by vláda chtěla ukotvit v legislativě do konce příštího roku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám