Hlavní obsah

Vláda vybrala personální ředitelku pro státní službu

Novinky, Václav Lang

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Personální ředitelkou pro státní službu bude od března Iva Hřebíková, která dosud pracovala na ministerstvu vnitra. Informoval o tom v pondělí šéf resortu Milan Chovanec.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD)

Článek

Pro Hřebíkovou hlasovali na vládě všichni přítomní ministři. Na pověstné grilování nakonec nedošlo, kabinet novou personální šéfku vybral na doporučení šéfa výběrové komise.

Hřebíková pracovala 18 let ve státní službě. Z toho 12 let u policie a posledních šest coby zástupkyně odboru legislativy na ministerstvu vnitra.

„Tímto jmenováním je tým, který bude zabezpečovat realizaci zákona o státní službě, kompletní,“ pochválil si náměstek ministra vnitra pro státní službu neboli superúředník Josef Postránecký.

Prvním z cílů Hřebíkové v nové funkci bude podle něj výběr státních tajemníků na jednotlivých ministerstvech.

„Organizačně to bude tak, že personální ředitel bude současně ředitelem odboru systemizace, organizace a koordinace státní služby, takže úkolů tam bude hodně. Organizace výběrových řízení pro státní tajemníky je pouze tím úkolem, který teď je nejnaléhavější,“ popsala novinářům Hřebíková.

Reklama

Výběr článků

Načítám