Hlavní obsah

Vláda přesvědčuje lidi k očkování básní Jiřího Wolkera

Novinky, Jaroslav Soukup

Očkování proti koronaviru se vláda premiéra Andreje Babiše (ANO) rozhodla mezi lidmi propagovat poezií. Informaci o zahájení vakcinace spojila s básní Jitřní píseň, kterou v raném období napsal Jiří Wolker.

Vláda odstartovala očkovací kampaňVideo: Vláda ČR

 
Článek

Lidé se po 30 vteřinách recitace proložené záběry na nyní zapovězené volnočasové aktivity, smutného seniora a zdravotnici s respirátorem v závěru spotu dozvědí, že očkování zdravotníků a seniorů začalo.

„Snad plakali jsme, ale teď chcem žít,“ zakončil Wolker druhou strofu.

„A budeme, tak jako dřív! Díky očkování,“ dodali tvůrci na závěr vládního klipu, který byl do éteru vypuštěn v neděli.

V klipu použitá část básně Jitřní píseň Jiřího Wolkera:
Nesmělé jitro do tváří nám dýchlo snem volných lesů, luk a dálných hor. Vše divnou vírou v duši naší ztichlo, i bolest krvavá i těžký vzdor. Radostně klidni brouzdáme se bosi chladící travou, lesní přes pažit. Osení stříbří slzy ranní rosy. Snad plakali jsme, – ale teď chcem žít!

Jako první člověk v ČR se týž den nechal očkovat premiér Andrej Babiš. Následně začalo očkování zdravotníků, po nichž budou následovat senioři. Zatím ČR obdržela necelých deset tisíc vakcín a během prvního dne bylo naočkováno zhruba 1260 osob.

Očkování proti covidu je v Česku v plném proudu. Po Babišovi dostal vakcínu i Blatný

Koronavirus

Vláda se spolu s odborníky snaží veřejnost přesvědčit, že vakcinace je nejefektivnějším způsobem, jak zastavit šíření epidemie. Část lidí nicméně tvrdí, že očkování, které bude dobrovolné, z různých důvodů nepodstoupí.

Za první den dostalo v ČR vakcínu 1260 lidí

Domácí

Anketa

Zamlouvá se vám vládní kampaň k očkování?
Ano
23,5 %
Ne
76,5 %
Celkem hlasovalo 6494 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám