Hlavní obsah

Vláda má za sebou první část reformy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Poslanci ve čtvrtek přehlasovali dvě veta prezidenta republiky a schválili novely zákonů o státní sociální podpoře a zdravotním pojištění. Vláda tak nakonec prosadila všech třináct zákonů reformy veřejných financí. Tři z nich odmítl podepsat prezident Václav Klaus a vláda potřebovala k jejich prosazení nadpoloviční většinu všech poslanců.

Foto: Arthur Koff

Jitka Válková & Modesty and Pride

Článek

Novela o zdravotním pojištění zvyšuje odvody živnostníkům. Prezident zákon vetoval v přesvědčení, že by přijetí tohoto zákona zhoršilo pozici drobných podnikatelů a živnostníků, kteří jsou již tak postiženi dalšími reformními zákony.

S upraveným zákonem o státní sociální podpoře končí vyplácení příspěvku na dopravu dojíždějícím studentům. Prezident tento zákon vetoval, neboť se mu nelíbilo znevýhodňování živnostníků při výpočtu dávek. Naopak umožňuje neomezený přivýdělek rodičům pečujícím o dítě do tří let aniž by přišli o nárok na rodičovský příspěvek. Studentům, kteří si našli o prázdninách letní brigádu, dává možnost přivýdělku, aniž by se to dotklo nároku jejich rodiny na sociální dávky.

:. novela zákona o dani z přidané hodnoty

:. novela zákona o dani z příjmů

:. novela zákona o spotřební dani

:. novela zákona o dani z převodu nemovitostí

:. novela zákona o účetnictví

:. novela zákona o stavebním spoření

:. novela zákona o službě státních zaměstnanců a jejich odměňování

:. novela zákona o platech ústavních činitelů

:. novela zákona o státní sociální podpoře

:. novela zákona o sociální potřebnosti

:. novela zákona o nemocenském pojištění

:. novela zákona o zdravotním pojištění

:. novela zákona o důchodovém pojištění

Reklama

Související témata:

Související články

Koalice je opět blíž schválení reformy

Koalice byla i ve středu stoprocentně úspěšná v bitvě o reformu veřejných financí. I přesto, že opozice navrhla zamítnout řadu návrhů, druhým čtením nakonec...

Výběr článků

Načítám