Hlavní obsah

Vildumetzová skončí do konce roku jako karlovarská hejtmanka

Karlovy Vary
Aktualizováno

Hejtmanka Jana Vildumetzová (ANO) skončí do konce roku v čele Karlovarského kraje. V souvislosti s tím přestane být i šéfkou Asociace krajů. Na podzim byla zvolena poslankyní a nechce déle držet více politických funkcí. Vysvětlila to ve čtvrtek odpoledne na jednání karlovarského krajského zastupitelstva.

Foto: Karlovarský kraj

Hejtmanka Jana Vildumetzová

Článek

„Budeme o tom teď hovořit s koaličními partnery. Hodně projektů je rozdělaných, některé věci bych ráda v nějakém stadiu předala. Je to o to složitější, protože pokud budu ukončovat funkci hejtmanky, budu rovněž ukončovat funkci šéfky Asociace krajů,“ uvedla Vildumetzová.

„Ten termín, který jsem řekla zastupitelům a koaličním partnerům, je maximálně do konce roku. Ale předpokládám, že to bude daleko dříve. Je to opravdu ten nejzazší termín,“ uvedla Vildumetzová.

Poslankyně se loni v listopadu rozhodla část platu věnovat na různé dobročinné účely.

Problému s kumulací funkce poslankyně a hejtmanky čelila rovněž Jaroslava Pokorná Jermanová, která stojí v čele Středočeského kraje. Ta se již dříve rozhodla vzdát poslaneckého mandátu. [celá zpráva]

Posledním hejtmanem, který byl zvolen do Sněmovny a dosud se nerozhodl, zda některé křeslo opustí, je hejtman Olomouckého kraje Ladislav Oklešťěk.

Reklama

Výběr článků

Načítám