Hlavní obsah

VIDEO: Zavřený Lanový most způsobuje kolony, ale kratší, než se čekalo

Právo, Novinky, toh, pno, jam

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA
Aktualizováno

Úplná uzavírka Lanového mostu na Jižní spojce, která potrvá celkem tři dny, se začala v okolních komunikacích projevovat kolonami, které se ale plynule pohybují. Na objízdné trase ve Švehlově ulici je provoz na stupni tři až čtyři, doprava tak zatím nekolabuje, jak se očekávalo.

Foto: Petr Horník, Právo

Kvůli uzavírce Lanového mostu se na Průmyslové a Švehlově ulici, kudy vede objížďka, tvoří kolony.

Článek

Po mostě jezdí denně tisíce aut a kamiónů, proto se očekávaly značné komplikace. "Provoz je hustý. Nejhorší situace je u křižovatky Černokostelecká a Průmyslová, kde je směrem na Prahu 9 dvoukilometrová kolona,“ řekl Novinkám mluvčí pražské policie Ladislav Bernášek.

Dosud byly na objízdné trase, která v obou směrech vede po Průmyslové a Švehlově, dvě nehody. Ty však policie na místě během několika minut vyřešila, aby se provoz nadále nekomplikoval.

:. Kvůli uzavírce Lanového mostu se na Průmyslové a Švehlově ulici, kudy vede objížďka, tvoří kolony.foto: Právo/Petr Horník

foto: Právo/Petr Horník

„Je to nádhera, čekal jsem, že to bude mnohem horší,“ řekl Právu jeden z dvojice strážníků, kteří hlídají sjezd z Jižní spojky před Lanovým mostem. Podobně se vyjádřili i dopravní policisté, kteří se střídali v „ručním“ řízení dopravy na Švehlově ulici.

foto: Právo/Petr Horník

"Je překvapující, že doprava je plynulá. Překvapili řidiči, kteří do lokality omezili výjezdy,“ pochvaloval si Tomáš Mrázek, mluvčí Technické správy komunikací Prahy. Podnik se rozhodl Lanový most uzavřít před čtvrteční půlnocí do nedělní půlnoci kvůli havarijní opravě.

"Informace, které se daly do sdělovacích prostředků, řidiči respektovali a trochu se na to připravili," řekl ČTK ředitel pražské dopravní policie Pavel Švršula. Pomohlo podle něj i to, že je pátek a prázdniny, řada lidí si proto vzala dovolenou a cestu do metropole odložili.

foto: Mapy.cz/Ondřej Lazar Krynek

K havarijní opravě mostu se TSK rozhodla kvůli pokleslému koncovému příčnému nosníku mostu a vyklonění římsy včetně koroze na kovových prvcích, kterou způsobilo zatékání do mostu. Pokud nenastanou komplikace, oprava by měla skončit nejpozději 31. srpna.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám