Hlavní obsah

VIDEO: Region Tlustého podržel, má zůstat ve straně i Sněmovně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

RAKOVNÍK
Aktualizováno

Oblastní rada ODS v Rakovníku v úterý nedoporučila Vlastimilu Tlustému, aby odešel ze strany nebo se vzdával poslaneckého mandátu. Místnímu sdružení, které by mohlo Tlustého vyloučit, doporučila, aby tak nečinilo. I sám Tlustý odmítá odejít.

Foto: Jiří Hloušek, Právo

Místopředseda oblastní rady ODS v Rakovníku Vilém Žák (vlevo) a Vlastimil Tlustý.

Článek

Tlustý v Rakovníku vysvětloval svou roli v kauze Morava. Nechal se ve spolupráci v TV Nova vyfotit s figurantkou ve vířivce a tyto fotografie se poté smyšlená agentura pokoušela prodat. Podle Tlustého nebyl on iniciátorem kauzy, jak tvrdí vedení ODS.

"Kauza Morava poškodila všechny její účastníky i samotnou ODS. Považujeme ji za řízenou provokaci a roli, kterou v ní Tlustý sehrál, za nešťastnou,“ řekl po jednání rakovnické rady její místopředseda Vilém Žák.

"Jednání považuji za racionální a usnesení za vyvážené," řekl po Tlustý.

Oblastní rada sama nemá právo člena vyloučit, může dát pouze doporučení místnímu sdružení. To by se mělo sejít ve čtvrtek a rozhodnout.

Šéf místního sdružení Zdeněk Nejdl před jednáním oblastní rady řekl, že by byl rád, kdyby Tlustý odešel sám. Řekl, že chce, aby ho k tomu místní sdružení vyzvalo.

K odchodu vyzvali zákonodárci i vedení strany

O Tlustém jednalo vedení ODS v sobotu 6. září. Jeho i Jana Moravu vyzvalo k rezignaci. Morava tak učinil v pondělí, Tlustý to odmítl. Po grémiu se ve stejném duchu, tedy odchod, vyslovily i poslanecký a senátorský klub strany.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám