Hlavní obsah

VIDEO: Magického data 8. 8.2008 využily ke svatbě desítky párů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Desítky párů si v pátek na mnoha radnicích, v kostelech, na hradech a zámcích v Česku řekli ano. Důvodem tak velkého zájmu je datum 8. 8. 2008, které novomanželské páry považují za atraktivní termín sňatku.

Článek

Nejvíce zájemců o "osmičkovou" svatbu zaznamenala českobudějovická radnice. V 9:00 zde začala série 30 svateb. Oddávající náměstek primátora Rudolf Vodička ale o magických osmičkách nehovořil. Za podstatné totiž považuje pouze číslo dvě.

"Speciální projev o osmičkách jsem si nepřipravil, protože si myslím, že na tom dni nezáleží. O štěstí nerozhodují tři sedmičky nebo osmičky, ale úplně jiné číslo, a to dvojka, tedy ti dva lidé," řekl Vodička po prvním obřadu. Oddávat bude do 14:30, pak ho vystřídá primátor.

V oddacích síních jihomoravských zámků a radnic se od rána střídají ženichové a nevěsty. Například v zámecké kapli ve Slavkově u Brna si obřad rezervovalo 11 dvojic, dvě posléze odřekly. V kapli se budoucí manželé i jejich rodiny střídají po půlhodinách už od rána, řekl ředitel Zámku Slavkov Aleš Šilhánek.

Česko zasáhlo svatební šílenství. Zdroj: ČTK

Větší zájem byl loni

Na radnici Brno-střed zastupitelé oddají 12 dvojic. Podle mluvčího radnice Romana Buriána je to běžný počet, podobný jiným pátkům. "Loňské datum 7. 7. 2007 bylo atraktivnější," uvedl Burián s tím, že svateb se na radnici uskutečnilo 21.

Na tradičních svatebních místech v kraji už teď počítají s tím, že dalším žádaným dnem pro svatbu bude 9. 9. 2009. "Doufám, že to bude opět magické datum. I když je to uprostřed týdne," řekl Šilhánek.

Nabitý svatební den budou mít také na zámku v Náměšti na Hané, v Olomouci, Jihlavě nebo na Karlštejně. Mnozí lidé si objednali jedinečný termín dlouho dopředu. Na zámku Velké Březno u Ústí nad Labem byl obsazen již od loňského září.

Nabitý svatební den budou mít také na zámku v Náměšti na Hané, v Olomouci, Jihlavě nebo na Karlštejně. Mnozí lidé si objednali jedinečný termín dlouho dopředu. Na zámku Velké Březno u Ústí nad Labem byl obsazen již od loňského září.

Podle úředníků je na některých místech letos větší zájem než o loňské sobotní "sedmičky". Dvojice neodradilo ani to, že se budou brát ve všední den.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám