Hlavní obsah

VIDEO: Bar odmítá natočit vozíčkáři pivo, prý se to nesmí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Brněnští strážníci v sobotu v noci zasahovali v nočním baru na sídlišti Vinohrady, kam je zavolal vozíčkář, kterému barman odmítal natočit pivo. Obsluhující tvrdil, že invalidům na vozíku se alkohol nalévat nesmí. Po domluvě strážníků nakonec barman vozíčkáři nalil, tento týden se situace opakovala, když barmanka tvrdila, že vozíčkář je něco jako cyklista.

Článek

"Verbální incident začal ve chvíli, kdy jednatřicetiletému zákazníkovi personál nehodlal podat nápoj s tvrzením, že nesmí nalévat alkoholické nápoje invalidům na vozíčku,“ uvedla k víkendové rozepři mluvčí brněnských strážníků Denisa Kapitančiková.

Šestadvacetiletý číšník v baru na Pálavském náměstí však podle ní strážníkům nedokázal vysvětlit proč. "Tvrdil, že tuto informaci zaslechl od neznámého muže. Byl tak upřímně přesvědčen, že by z toho mohl mít problémy,“ dodala Kapitančiková.

Zákaz nalévání invalidům? Nesmysl, říká policie

Personál po domluvě strážníků nakonec invalidnímu hostovi alkohol přece jen nalil. V pondělí odpoledne se ale situace opakovala. Servírka a majitel baru i před kamerou trvali na tom, že vozíčkářům se nalévat nesmí. Majitel, který se k vozíčkáři choval viditelně arogantně a chvílemi mu i tykal, dokonce hosta obvinil, že byl opilý a že se choval neslušně.

"Kolega se ptal policajtů, těch státních, tak oni nám řekli, že jim nalívat nesmíme," tvrdila barmanka. "Že to je, jak kdyby byli na kole nebo něco řídili. Kdyby se jim něco stalo, tak to potom je všecko na nás," uvedla.

"Jde o nesmysl, neznám žádnou zákonnou úpravu, která zakazuje nalévání alkoholu invalidům nebo vozíčkářům," reagovala mluvčí jihomoravských policistů Soňa Svobodová. 

Reklama

Výběr článků

Načítám