Hlavní obsah

Velikonoce přinesou oblačné počasí, ale vysoké teploty

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letošní Velikonoce přinesou jarní teploty, které se po oba víkendové dny budou šplhat až k 16 stupňům Celsia. Zatímco v sobotu se zpočátku dne budou místy vyskytovat srážky, v neděli bude převládat slunečné počasí. Novinkám to řekla Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Článek

Na Velký pátek, který je od letošního roku v ČR státním svátkem, bude zpočátku dne polojasno, ale večer se od západu začne zatahovat a objeví se srážky. Ranní minima klesnou na 1 až 3 stupně, přes den se teploty dostanou na 7 až 11 stupňů.

V sobotu bude zpočátku dne oblačno. Na Moravě a ve Slezsku se ještě budou vyskytovat srážky, ale odpoledne bude od západu postupně ubývat oblačnosti. Ranní minima klesnou na 4 stupně až 0, přes den se dočkáme hodnot mezi 12 a 16 stupni.

V neděli bude převládat polojasno či skoro jasno. Večer však bude od západu znovu přibývat oblačnosti,” uvedla Honsová. Ranní minima klesnou na 3 až -1 stupeň, odpolední maxima setrvají mezi 12 a 16 stupni.

Na Velikonoční pondělí bude převládat počasí s velkou oblačností, kterou zejména na východě republiky doprovodí přeháňky. Ranní teploty se budou pohybovat mezi 6 a 2 stupni, denní maxima se dostanou na 11 až 15 stupňů.

Počasí s velkou oblačností bude převládat i v dalších dnech, odpolední teploty se již nicméně budou udržovat nad 10 stupni.

Reklama

Výběr článků

Načítám