Hlavní obsah

Vedra už se do Česka nevrátí, rtuť v teploměru třicítku nepřekoná

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Parných veder, při kterých se rtuť teploměrů šplhá až k horním ryskám teploměrů, bychom se během druhé půlky prázdnin již dočkat neměli. Nejvyšší denní teploty by se měly pohybovat pod hranicí 30°C. Vyplývá to z dlouhodobé předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

Foto: Milan Malíček, Právo

Ilustrační foto

Článek

„Období od 12. srpna do 8. září očekáváme na našem území teplotně v mezích normálu,“ uvedli meteorologové s tím, že vůči dlouhodobému průměru by měl být nejteplejší třetí týden od 26. srpna do 1. září.

Srážková situace by se měla držet v následujících čtyřech týdnech v rámci průměru. „Zpočátku bude srážek méně než je dlouhodobý průměr a nejbohatší na srážky by měl být z následujících čtyř týdnů první týden v září,“ konstatovali meteorologové.

Průměrná teplota v Česku byla v letech 1981 až 2010 od 12. srpna do 8. září 16,4 stupně Celsia, průměrný úhrn srážek dosáhl 62 milimetrů. Průměrné hodnoty platí pro celou ČR do nadmořské výšky přibližně 600 metrů.

Reklama

Výběr článků

Načítám