Hlavní obsah

Vedení koalice řešilo na neformálním obědě problémy ve zdravotnictví

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Vedení koaličních stran se odpoledne sešla na mimořádném jednání v pražském hotelu Mandarin. Na neformálním obědě se mimo jiné řešila situace ve zdravotnictví. Vedle členů K9 byl přítomen i ministr zdravotnictví Leoš Heger (TOP 09), kterého v pátek čeká rokování s nespokojenými lékaři.

Foto: Milan Malíček, Právo

Politici se sešli v hotelu Mandarin

Článek

Heger po setkání uvedl, že na páteční jednání se zástupci lékařů má od vlády mandát a přijde na něj s určitými návrhy, které však zatím nechtěl konkretizovat. Nic bližšího k jednání neuvedl ani ministr vnitra a šéf VV Radek John.

Vláda se situací ve zdravotnictví zabývala i na svém řádném středečním jednání. Premiér Petr Nečas (ODS) na následné tiskové konferenci bez dalších podrobností uvedl, že ministři byli informováni.

Následný oběd členů K9 a ministr Hegera byl podle informací ČTK věnován jak zdravotnictví, tak dalším tématům.

Kabinet i nadále trvá na tom, že není možné přidat nespokojeným lékařům peníze ze státního rozpočtu. Do konce měsíce by přitom mělo být jasné, jak se bude celá situace, vzniklá podáním hromadných výpovědí ze strany téměř 4000 nemocničních lékařů, řešit.

Reklama

Výběr článků

Načítám