Hlavní obsah

Vedení ČSSD Paroubkovu výzvu k nastavení zrcadla vyslyší nejdříve na podzim

Právo, Jan Rovenský
Aktualizováno

O dalším pokračování stávajícího vedení ČSSD rozhodne úspěch či neúspěch v komunálních a senátních volbách. Podle informací Práva se o tom hovoří ve stranických kuloárech. Vrcholní představitelé strany si tak "nastaví zrcadlo", jak je k tomu ve středu vyzval bývalý předseda strany Jiří Paroubek, nejdříve na podzim.

Foto: Právo

Vedení ČSSD na tiskové konferenci.

Článek

"Vedení strany spojí říjnové volby s důvěrou," sdělil Právu dobře informovaný zdroj. Pokud by soc. dem. v komunálních a senátních volbách, došlo by tedy pravděpodobně ke svolání mimořádného sjezdu. Stranu nyní vede úřadující předseda Bohuslav Sobotka. Stávající vedení ve středu například kritizoval senátor Vladimír Dryml.

Zdroje z ČSSD dále Právu potvrdily, že roli ústředního volebního manažera na sebe po Jaroslavu Tvrdíkovi převezme místopředseda strany Milan Urban. Původně se zvažovalo jméno exministra Karla Březiny, ten však post nakonec odmítl. Volebního manažera bude tak vůbec poprvé zastávat místopředseda strany.

Ředitel sekce PR a marketingu soc. dem. Petr Dimun později uvedl, že se k těmto tématům členové grémia ve čtvrtek nedostali. Podle něj ČSSD připravuje řádný sjezd příští rok na jaře a nominaci volebního manažera zatím prý strana neprojednávala.

Reklama

Související články

Jiří Paroubek se rozloučil

Jiří Paroubek se rozloučil s veřejností a spolustraníky na webu ČSSD. Prozradil, že je v pondělí naposledy ve své kanceláři v Lidovém domě jako předseda ČSSD....

Výběr článků

Načítám