Hlavní obsah

Věci veřejné Rusnokovu vládu podpoří

Novinky, val

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Věci veřejné ve středu podpoří vládu Jiřího Rusnoka. Členové strany se na tom shodli v úterý po jednání poslaneckého klubu, na které dorazil sám premiér. Předsedkyně klubu Kateřina Klasnová uvedla, že s ním diskutovali o programových prioritách vlády a představili záruky, které budou po vládě požadovat.

Foto: Petr Horník, Právo

Vít Bárta, Michal Babák a Kateřina Klasnová na tiskové konferenci po jednání klubu VV s premiérem Jiřím Rusnokem.

Článek

Věci veřejné jsou první parlamentní stranou, která Rusnokovi oficiálně vyjádřila podporu. Pro důvěru bude hlasovat všech 11 poslanců strany.

Klasnová uvedla, že na klubu sdělili Rusnokovi některé své zásadní programové body. Mezi nimi zmínila například problematiku lichvy, exekucí, zrušení sKaret či přijetí zákona o majetkových přiznáních.

„Z jejich vyjádření jsem nabyl dojmu, že v naprosté většině se chystají k vyslovení důvěry,” řekl po jednání s poslanci VV Rusnok. Podle něj se požadavky véčkařů v naprosté většině shodovaly s programovým prohlášením kabinetu.

Klasnová nechtěla předjímat další možné scénáře v případě, že vláda důvěru nezíská. „To je věc dohody,“ prohlásila. Šéf strany Vít Bárta ale připomněl, že strana od počátku vládní krize prosazovala rozpuštění Sněmovny.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám