Hlavní obsah

Ve Zlíně řádila salmonelóza, nakazili se jí malí fotbalisté

Právo, alf

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlín

Zřejmě párek v rohlíku spustil ve Zlíně řádění salmonelózy. Tuto pochutinu si při tréninku dalo třiadvacet malých fotbalistů a dva jejich trenéři klubu FC Fastav Zlín.

Článek

„Mohu potvrdit, že se nám stala taková věc. Řešili ji lékaři společně s hygienou,“ uvedl sekretář mládežnického fotbalového klubu Jan Somberg.

Třiadvacet dětí z fotbalové přípravky a dva dospělí lékařům řekli, že při tréninku snědli párek v rohlíku připravovaný v místním bufetu. Okamžitě se u nich projevily příznaky průjmového onemocnění. Pět z nich muselo strávit několik dní v nemocnici.

„Děti jsme na infekční oddělení naší nemocnice přijali s průjmovým onemocněním v minulém týdnu. V pondělí byli propuštěni poslední malí pacienti,“ sdělila mluvčí Krajské nemocnice Tomáše Bati ve Zlíně Karla Havlíková.

Salmonelóza je infekční průjmové onemocnění, které často doprovází horečka, zvracení a bolesti hlavy. Při dlouhodobé nákaze se nemoc může stát chronickou a způsobit poškození některých orgánů, například jater či ledvin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám