Hlavní obsah

Ve vedení Strany zelených jsou i Bursík, Stropnický či Kuchtová

Česká Třebová

Ve vedení Strany zelených budou i někdejší šéf strany Martin Bursík či místostarosta Prahy 3 Matěj Stropnický. Výsledky sobotní volby dvou místopředsedů a tří členů předsednictva v neděli ráno oznámili na sjezdu zelených v České Třebové.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ondřej Liška (SZ) obhájil post ve vedení strany.

Článek

V sobotu svůj post ve vedení strany obhájil Ondřej Liška, 1. místopředsedkyní se stala náměstkyně opavského primátora Pavla Brady.

Podle informací zveřejněných na webu zelených se druhým místopředsedou strany stal Martin Bursík, který v sobotu neúspěšně kandidoval na předsedu proti Liškovi. Liška po svém znovuzvolení řekl, že by chtěl, aby byl Bursík ve vedení strany a ten se rozhodl kandidovat. Třetím místopředsedou zelených delegáti zvolili Stropnického. Do předsednictva byli zvoleni Dana Kuchtová, Tomáš Průša a Eva Tylová.

Hlasování o postech ve vedení strany se oproti původním plánům v sobotu zpozdilo, po půlnoci bylo jednání sjezdu ukončeno s tím, že výsledky budou oznámené v neděli v 09:00 hodin. Sjezd zelených, který začal v pátek večer, by měl pokračovat do dnešního poledne, na dnešním programu je především volba stranického ombudsmana.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám