Hlavní obsah

Vakcíny poslané ze Saska dorazily do Karlovarského kraje

Právo, vor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Patnáct tisíc dávek vakcíny AstraZeneca, kterými se rozhodlo sousední Sasko pomoci pandemií postiženým příhraničním okresům na západě České republiky, dorazilo v úterý ráno do Karlovarského kraje. Dalších 1800 vakcín poskytl v rámci dodávky stát.

Článek

„5600 vakcín již bylo vyloženo v karlovarské nemocnici a stejné množství i v nemocnici v Sokolově,“ uvedla ráno mluvčí karlovarského krajského úřadu Jana Pavlíková. „Dodávka nyní míří do chebské nemocnice,“ doplnila kolem desáté hodiny ráno.

Jak už Právo informovalo, vakcíny by měly být rozděleny mezi očkovací centra v regionu, ale také mezi praktické lékaře. Ti projevili o očkování velký zájem - k tomu, že by chtěli očkovat, se jich přihlásilo kolem stovky, jde tedy o velkou většinu praktických lékařů působících v kraji.

Podle karlovarské krajské předsedkyně Sdružení praktických lékařů Jaroslavy Švandrlíkové vyřizují praktici denně desítky telefonátů týkajících se zájmu o očkování.

Už se na to nemůžou jen dívat. Bavorsko a Sasko nabízejí Česku testy, vakcíny i lůžka

Evropa

Zatím není zcela zřejmé, podle jakého klíče se budou vakcíny distribuovat. Podle mluvčí Pavlíkové o tom bude veřejnost informována v průběhu dne.

V Karlových Varech bylo v pondělí odpoledne otevřeno první velké očkovací centrum v KV Aréně. Na očkování tam dorazily desítky seniorů, ale přicházeli i ti, kteří neměli potvrzený termín pro očkování, bez čehož nelze vakcínu dostat.

Němci zastavili skupinku jedoucí z Česka s falšovanými testy na koronavirus. Hrozí tučnou pokutou

Krimi
Foto: Dado Ruvic, Reuters

Vakcína AstraZeneca není tak náročná na skladování, proto jí lze očkovat i v ordinacích praktických lékařů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám