Hlavní obsah

V Pardubicích vyjel boeing při přistání mimo dráhu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pardubice

Letadlo Boeing 737-800 firmy Travel Service letící z Bulharska při přistání v Pardubicích vyjelo v neděli před 17:00 mimo dráhu. Nikomu ze 191 cestujících se nic nestalo. Možnou příčinou vyjetí mimo přistávací dráhu bylo větší množství vody na dráze a vznik takzvaného aquaplaningu, řekla mluvčí Travel Service Vladimíra Dufková.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Letadlo se po přistání podle ní ocitlo na takzvané provozní ploše několik metrů za přistávací dráhou. "Cestující vystoupili po přistavených schodech," řekla Dufková. Letadlo letělo z Burgasu.

Letoun podle Dufkové při přistání nebyl poškozen a je v pořádku. V dalším letu však bude moci pokračovat až po provedení technické prohlídky. "Momentálně na místě probíhá šetření," řekla Dufková. Událost bude předmětem vyšetřování, bude se jí zabývat Ústav pro odborné zjišťování příčin leteckých nehod.

Letounem měla z Pardubic do Burgasu na dovolenou v 18:20 odletět další skupina turistů. "Autobusem je převezeme do Prahy, kde je pro ně již připravené letadlo. Odletět by měli po 21:00," řekla Dufková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám