Hlavní obsah

V ostravské nemocnici sloužili bohoslužbu za oběti střelce

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Asi dvě stovky lidí, zejména pacientů, zdravotních sester a lékařů, dorazilo na bohoslužbu, kterou ve středu odpoledne uspořádala Fakultní nemocnice s poliklinikou v Ostravě po úterní tragické střelbě, při které útočník zavraždil šest pacientů v čekárně.

Martin David bohoslužbaVideo: Aleš Honus, Novinky

 
Článek

Bohoslužbu za oběti sloužil pomocný ostravsko-opavský biskup Martin David. Na bohoslužbu dorazil i ředitel nemocnice Jiří Havlant, který usedl do první řady s dalšími členy vedení nemocnice.

Foto: Aleš Honus, Právo

Mše za oběti úterní střelby se přímo v prostorách ostravské nemocnice zůčastnily desítky lidí.

„Taková událost, která zasáhla do života nemocnice a do života všech lidí tohoto města, se odráží v prožívání lidí, spousta z nich se modlí a chtějí se k modlitbám připojit a nějakým způsobem se zapojit,“ řekl Martin David.

Foto: Aleš Honus, Právo

Pomocný biskup Marek David sloužil bohoslužbu v ostravské nemocnici.

Lidé v takových situacích podle něj potřebují slova útěchy, ať už jde o věřící, či nikoliv. „Určitě tu útěchu potřebují a jsem rád, že zde máme i nemocničního kaplana, který v nemocnici v den tragédie sloužil až do pozdních večerních hodin a znovu dnes od rána,“ doplnil pomocný biskup.

Muž, který vlastním tělem zachránil dceru, byl vězeňský dozorce

Krimi

Krátce po bohoslužbě se venku sešlo také pietní shromáždění nazvané Milion svíček pro Ostravu. Večerní akce měla velmi tichou podobu, lidé přicházeli, zapálili svíčku a poté se zase v tichosti rozcházeli.

Foto: Aleš Honus, Právo

Stovky lidí přišly zapálit svíčku před ostravskou fakultní nemocnici, kde střelec zavraždil šest lidí.

FOTO: Aleš Honus, Právo

Lidé před vchod na polikliniku přinášejí svíčky už od úterního dopoledne, do středečního večera jich tu zapálili několik set.

Foto: Aleš Honus

Pietní místo před ostravskou fakultní nemocnicí, kam lidé přišli zapálit svíčku za oběti střelce, který zastřelil šest lidí a další zranil.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám