Hlavní obsah

V Ostravě spadl vánoční strom, na vině je zřejmě vítr

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pravděpodobně silný vítr zlomil v neděli odpoledne vánoční strom stojící na náměstí Slovenského národního povstání před Domem kultury Akord v ostravském městském obvodu Jih.

Foto: pro Novinky Jan Becher

Vánoční strom nevydržel nápor větru.

Článek

„Spadl dneska odpoledne, víme o tom, ale ten strom patří obvodu. Co vím, tak tam byla policie i hasiči,“ potvrdila jednatelka DK Akord Ostrava-Zábřeh Darina Daňková. Informaci potvrdila také policejní mluvčí Gabriela Holčáková.

„Kolem třetí hodiny spadl na náměstí SNP strom, naštěstí při pádu stromu nebyl nikdo zraněn a ani nemáme informace o škodách na majetku,“ uvedla. Dodala, že policie okolnosti pádu stromu prověřuje a zjišťuje příčinu.

„S největší pravděpodobností, podle toho co bylo zjištěno na místě, spadl strom kvůli povětrnostním podmínkám a v důsledku poryvu větru,“ naznačila.

Foto: pro Novinky Jan Becher

Podle meteorologa Eduarda Jarcovjáka z ostravského pracoviště ČHMÚ bylo v neděli v Ostravě větrno. „V Porubě byly dnes naměřeny nárazy kolem 15 metrů za sekundu, nejvíce to foukalo v Ostravě kolem poledne a nárazy nepřesáhly 16 metrů za sekundu. Nyní už to slábne,“ poznamenal.

Také loni zažila Ostrava potíže s vánočním stromem. Jedenáct metrů vysoký smrk, který měl zdobit centrální Masarykovo náměstí v Ostravě, musela radnice Moravské Ostravy a Přívozu nechat vyměnit, protože měl v kmeni podélné praskliny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám