Hlavní obsah

V Dobříši protestovali proti Zemanovi, mezi odpůrci byl i trenér Lener

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V rámci své cesty po Středočeském kraji zavítal v úterý večer prezident Miloš Zeman do Dobříše na Příbramsku. Čekala tam na něj zhruba padesátka jeho odpůrců, kteří si na protest proti němu přinesli transparenty jako „Nechci rady bonmotáka” nebo „Vrať nám republiku, šarmantní alkoholiku.” Mezi nimi byli i místní evangelický farář nebo hokejový trenér Slavomír Lener.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Miloš Zeman v Příbrami během své cesty po Středočeském kraji.

Článek

"Jsem sportovec a nemám rád neférovou hru," komentoval svou účast na akci Lener, kterému se nelíbí, že prezident před volbami podporuje Stranu práv občanů - zemanovci.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Hokejový trenér Slavomír Lener.

Proti kritikům se ale v Dobříši postavil početný dav prezidentových příznivců, kterým se hanlivé transparenty nelíbily. "Policie by je měla vykázat, je to ostuda," volal starší muž. Jedna ze seniorek se pozastavila nad tím, že prezidenta při návštěvě domova důchodců doprovází dobříšský starosta, zatímco starostova manželka stojí v táboře odpůrců. Zpravodaji ČTK se ale starostovu ženu nepodařilo oslovit.

Navzdory názorovým střetům dvou skupin se ale protest obešel bez incidentů.

Související téma

Foto: Jan Handrejch, Právo

Prezident Miloš Zeman

Zeman zahájil svou cestu po Středočeském kraji v úterý setkáním s hejtmanem Josefem Řihákem a krajskými zastupiteli. Navštívil také příbramskou nemocnici.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám