Hlavní obsah

V červnu se dočkáme třicítek, slunečné dny ale dorazí až v jeho závěru

Novinky, val

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Počasí v nadcházejících 30 dnech bude sice teplotně průměrné, srážkově ale nadprůměrné. Podle Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) nás čekají zpočátku a na konci tohoto období spíše oblačné a deštivé dny, nicméně na přelomu června a července se můžeme těšit i na slunečno.

Článek

Počátek příštího týdne se ponese ve znamení velké oblačnosti se srážkami, které mohou být přechodně i vydatné. Zhruba koncem týdne můžeme očekávat zmenšování oblačnosti a jen ojedinělé přeháňky či bouřky. Postupně ale kolem 20. června začne přibývat kupovité oblačnosti, která místy přinese srážky.

Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi 12 až 7 stupni Celsia, respektive 17 až 12 stupni v druhé polovině dekády. Odpolední teploty zpočátku vyšplhají maximálně na 16 až 21 stupňů, postupným oteplováním uprostřed období ale mohou dosáhnout až 31 stupňů.

Úvodní část posledních červnových deseti dní doprovodí velká oblačnost s četnějšími srážkami. Koncem měsíce by ale měla oblačnost ubývat a deštivé dny vystřídá slunečné počasí. Přeháňky a bouřky by se měly objevovat jen ojediněle. Noční minima dosáhnou 15 až 9 stupňů, odpolední maxima zpočátku 18 až 24 stupňů, postupně 22 až 28 stupňů.

Červenec začne polojasným počasím s ojedinělými srážkami. „Během dekády bude kupovité oblačnosti přibývat a srážky se vyskytnou místy,“ dodává ČHMÚ. V noci teploty klesnou na 16 až 10 stupňů, v odpoledních maximech se budou pohybovat mezi 20 až 26 stupni, zpočátku při slunečném počasí místy kolem 30 stupňů.

Reklama

Výběr článků

Načítám