Hlavní obsah

V Čechách hrozí velmi prudké bouřky, varovali meteorologové

Novinky, lsi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na jihozápadě, v jižní a střední části Čech hrozí intenzivní bouřky s přívalovými dešti, místy by mohlo napršet až 40 milimetrů vody, varují meteorologové. Bouřky by se měly během nedělního odpoledne a večera rozšířit po celé České republice. S postupem srážek bude slábnout i riziko požárů, které je kvůli vysokým teplotám a přetrvávajícímu suchu velmi vysoké.

Radar srážek nad Českou republikouVideo: ČHMÚ

 
Článek

Intenzivní bouřky doprovázené přívalovým deštěm, krupobitím a silným větrem se od nedělního odpoledne očekávají zejména v jihozápadní, jižní a střední části Čech.

Výstraha před silnými bouřkami zatím platí od nedělních 14:00 do pondělních 02:00 pro Prahu, Středočeský, Plzeňský a Jihočeský kraj a pro Vysočinu. Podle předpovědi by v těchto regionech mohlo při bouřkách s přívalovým deštěm napršet v úhrnu až kolem 40 milimetrů srážek a vítr by v nárazech mohl dosahovat rychlosti kolem 70 kilometrů v hodině.

Před příchodem bouřek bude na Moravě a ve Slezsku vrcholit příliv velmi teplého vzduchu.

V Praze už ČHMÚ odvolal smogovou situaci, která platila od sobotního odpoledne kvůli zvýšeným koncentracím ozónu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám