Hlavní obsah

V Brně chtějí znovu zrušit organizaci ANO Starý Lískovec

Právo, vtk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno
Aktualizováno

Předsednictvo brněnské organizace hnutí ANO navrhlo v pondělí v tajném hlasování, a to jasnou většinou hlasů, zrušení místního sdružení ANO Brno - Starý Lískovec. Právu to sdělila bez dalších podrobností předsedkyně jihomoravské organizace hnutí Taťána Malá.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Primátor Brna Petr Vokřál (ANO).

Článek

Jde zatím pouze o návrh. Musí jej projednat celostátní vedení ANO. Řady hnutí opustil v uplynulých dnech bývalý brněnský primátor a jihomoravský lídr hnutí do podzimních krajských voleb Petr Vokřál. Ten byl tvrdým kritikem dění v brněnském ANO. Na post lídra navrhlo jihomoravské ANO současného hejtmana Bohumila Šimka.

Vokřál v uplynulých týdnech navrhoval zrušení tří brněnských buněk ANO - v Židenicích, Starém Lískovci a v Černovicích. Důvodem bylo mimo jiné údajné napojení těchto organizací na lidi, kteří figurovali v korupční kauze Jiřího Švachuly (dříve ANO).

V Brně si jdou frakce po krku, musíme ho očistit, shodlo se předsednictvo ANO

Domácí

Předsednictvo hnutí ANO ale v květnu zrušilo své březnové rozhodnutí o rozpuštění tří těchto brněnských organizací. Švachula je stíhaný v souvislosti se svým někdejším působením na radnici Brno-střed. V případu jde o úplatky za 47 milionů korun. Stíháno je spolu s ním ještě deset lidí a dvě firmy. Vokřál se netajil tím, že se do ANO dostali lidé, kteří v hnutí nemají být. Jeho odchod vyvolal opětovnou diskusi ohledně osudu těchto tří organizací.

Vokřál v ANO končí, brněnská buňka hnutí je podle něj spojená s podsvětím

Domácí

Malá důvody, proč byla na zrušení opět navržena organizace Starý Lískovec, zatím nevysvětlila. Doplnila jen, že součástí návrhu je i podnět k vyloučení některých členů z ANO.

Hned po jednání brněnského vedení hnutí začalo jednat předsednictvo jihomoravské organizace ANO o krajských volbách. Na místo Vokřála navrhlo Šimka. „O další podrobné podobě kandidátky se bude jednat v nadcházejících týdnech,“ doplnila Malá.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám