Hlavní obsah

Už si dám pozor na pusu, slibuje Kočí. A chce lobbovat

Právo, Oldřich Danda

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bývalá šéfka poslaneckého klubu Věcí veřejných Kristýna Kočí (28), která byla jednou z hlavních postav politické krize v roce 2011 a postupného rozpadu VV, Právu řekla, že po skončení Sněmovny se chce živit jako lobbistka. Založila si už se společníkem PR firmu 2k communication, ve které vlastní dvoutřetinový obchodní podíl.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Kristýna Kočí u soudu

Článek

Kočí se „proslavila“ hlavně díky skryté nahrávce, na které se přiznala, že s ODS organizuje puč uvnitř VV. Záznam byl zdramatizován pod názvem Kristýna – Blonďatá bestie.

Čím se budete živit, když už nebudete poslankyní?

Jsem vzděláním politolog, takže politika bude do určité míry součástí mého života. Určitě do Sněmovny znovu kandidovat nehodlám. Založila jsem si firmu, ve které mohu ideálně využít své zkušenosti z politické kariéry.

Čím se bude zabývat?

Mediální komunikací, přípravou kampaní a marketingem. Nebude to pouze PR (komunikace s veřejností), ale i lobbing. Ty zkušenosti, které jsem ve Sněmovně nabyla například při legislativním procesu, je potřeba využít. Bude to nabídka pro soukromý i veřejný sektor.

Máte už zákazníky?

Mám, ale nechám si je pro sebe.

Je vám líto, že Sněmovna předčasně skončila?

Ne, už se těším na začátek nové etapy života. Na druhou stranu cítím nostalgii, protože jsem nejenom byla tři a půl roku poslankyní, ale před tím jsem několik let pracovala jako zaměstnankyně kanceláře dolní komory. Do určité míry mi asi Sněmovna chybět bude, ale naprosto převažuje těšení na nové projekty.

Myslíte, že se uživíte stejně dobře jako poslankyně?

Nepochybuji, že se v soukromém sektoru uživím mnohem lépe.

Zkušenosti ze Sněmovny jsou spíše negativní, nebo pozitivní?

To je náročná otázka. Každá zkušenost by měla být vnímána pozitivně, protože vás posouvá dál. Musím ale přiznat, že moje zkušenost je obojaká. Musím se z toho negativního poučit a vzít si to potřebné, abych se mohla zlepšovat.

Jak byste to poučení formulovala?

(dlouze přemýšlí)

Napovím – dávat si třeba pozor na lidi, jako je Vít Bárta?

Spíše si dávat pozor na pusu a také na lidi, kterými se člověk obklopuje. Ale myslím si, že každý, kdo ve 24 letech vstoupil do takto náročného prostředí, na které nebyl připraven, se toho musí hodně naučit. Já jsem se toho naučila hodně, ale bohužel před zraky celé veřejnosti. O to je to cennější.

2k communication

Firma 2k communication by se podle rodících se webových stránek měla zabývat komunikačními strategiemi. Do obchodního rejstříku byla společnost s ručením omezeným zapsána 20. srpna. Společníkem poslankyně, která má ve firmě 65procentní podíl, je Josef Lucák. Na jeho jméno je vedena internetová doména, na níž momentálně vznikají webové stránky PR agentury.

Z nich prozatím nelze vyčíst žádné bližší informace krom představení společnosti, která o sobě tvrdí, že její úspěch „stojí na profesionálním a stabilním týmu odborníků, který pro naše klienty dokáže kreativní a dobře fungující strategii nejen vymyslet, ale také ji pak uskutečnit.“ (jas)

Foto: Petr Hloušek, Právo

Kristýna Kočí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám