Hlavní obsah

Úsvit už nebude Tomia Okamury, jeho jméno z názvu zmizí

Novinky, Václav Lang

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Úsvit přímé demokracie Tomia Okamury brzy změní svůj název. Jak řekl Novinkám předseda hnutí Tomio Okamura, je tomu zhruba tři týdny, co si zažádal o přeregistraci pro nový název, který tentokrát nebude obsahovat jeho jméno. Součástí žádosti je také změna stanov, která změní způsob nabírání nových členů.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Tomio Okamura s členy poslaneckého klubu Úsvitu přímé demokracie.

Článek

Prodloužený název se jménem předsedy strany byla podle Okamury marketingová akce, aby si lidé nové hnutí spojili se známou osobou jejího šéfa.

Strana plánuje také změny některých svých stanov, které se týkají nabírání nových členů. Členství má být dvoustupňové.

„Zavádíme dvoustupňové členství, kdy nejprve budou moci naši příznivci být členy různých poradních orgánů a odborných komisí a dalším stupněm, poté co prokáží svou způsobilost a práci, je možnost navázat na právoplatné členství jako takové,“ řekl Novinkám Okamura.

„Do konce roku bych rád měl 50 až sto prověřených členů, kteří skutečně mají chuť pracovat v Úsvitu,“ dodal předseda hnutí, které má zatím devět členů.

Od příštího týdne by se rovněž mělo rozšířit grémium strany. Minimálně má v tomto orgánu zasedat 28 lidí, tedy dva za každý kraj. Už nyní to prý ale vypadá minimálně na 35 členů. Novinkou by měly být také odborné komise hnutí, které budou kopírovat výbory ve Sněmovně.

Na úterní tiskové konferenci pak Okamura představil hlavní témata kampaně pro komunální volby. Hnutí chce prosazovat přímou volbu starostů a hejtmanů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám