Hlavní obsah

Úrazy na kole i při práci. Moravskoslezští záchranáři měli za slunného počasí napilno

Právo, den

Sobotní slunné počasí lákalo k práci na zahradách i ke sportování. Své o tom vědí i moravskoslezští záchranáři, kteří v tento den vyjížděli hned ke dvěma desítkám úrazů.

Foto: Milan Malíček, Právo

Zdravotnická záchranná služba

Článek

„Jednalo se o nehody cyklistů, osob na koloběžkách, zranění při míčových hrách, ale také o pády, nebo úrazy při práci s pilou. Naštěstí měly všechny tyto události, až do sobotního podvečera, za následek jen lehčí, nebo středně těžká poranění,“ informoval mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.

Dodal, že například v průběhu jedné hodiny, mezi 13. a 14. hodinou, museli v sobotu zasahovat u tří takových případů. „Na Frýdecko-Místecku museli ošetřit 29letou ženu s poraněním zad. Poranila se při tvrdším přistání padákového kluzáku,“ popisoval Humpl.

Cyklistovi se na přejezdu u Prahy zaklínilo kolo, upadl a ztratil vědomí

Domácí

Následně vzlétl záchranářský vrtulník do Trojanovic na Frenštátsku. Při sjíždění z beskydských Pusteven se tam na koloběžce zranil 37letý muž. Vrtulníkem byl transportován do ostravské fakultní nemocnice.

Chvíli před 14. hodinou pak vyráželi záchranáři ještě na Novojičínsko, kde si 31letá žena poranila páteř. Byla převezena ve vakuové matraci do novojičínské nemocnice.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám