Hlavní obsah

Unikátní diamant za 357 miliónů se na dva týdny přestěhoval do Prahy

Novinky, mak
Praha

Unikátní 64karátový diamant v hodnotě 16 miliónů dolarů (357,7 miliónu korun) si mohou lidé prohlédnout až do 16. listopadu na exkluzivní výstavě v Praze. Dalšími lákadly výstavy jsou skvostné šperky a další volné diamanty různých velikostí, fascinujících barev a brusů. Výstava je největší akcí tohoto druhu pořádanou v Evropě.

V Praze je poprvé k vidění unikátní 64karátový diamantVideo: Novinky

 
Článek

„Diamant jsme přivezli z Antverp, kde byl vybroušen, ale nalezený byl v Lesothu v Jižní Africe,” řekl Novinkám Petr Matějíček, viceprezident společnosti DIC, která výstavu organizuje. Potvrdil, že bezpečnostní opatření, která provázela převoz skvostu, byla mimořádně přísná.

Návštěvníci výstavy si mohou prohlédnout přes 200 kusů volných diamantů. Ženy nepochybně okouzlí šperky a hodiny osázené diamanty.

Zaujmou i barevné diamanty. Jedním z nejkrásnějších je 10,30karátový diamant intenzivní žluté barvy, který byl vytěžen v Jižní Africe v roce 2013. Jeho hodnota je 400 tisíc dolarů (8,9 miliónu korun).

„Na výstavě je k vidění přes 200 kusů volných diamantů, jejichž hodnota přesahuje 5,5 miliónů dolarů (122,6 miliónu korun). S unikátním 64karátovým diamantem tedy přesahuje jejich cena 21,5 miliónu dolarů (479,5 miliónu korun). Jde ale jen o hodnotu volných diamantů bez ceny luxusních diamantových šperků a diamantových hodinek,“ uvedl Luboš Říha, předseda představenstva společnosti DIC.

Diamantová výstava je v ulici Široká 15 v Praze 1 otevřena  denně od 10.30 do 19.00 a potrvá do 16. listopadu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám