Hlavní obsah

U soudu se obhájím, prohlašuje Bárta

Právo, ada, nig
Praha

Vít Bárta obžalobou své osoby nemá problém. Naopak. „Jediný způsob, jak se obhájit, je, aby kauza skončila u soudu,“ řekl v pondělí Právu s tím, že stejný názor zastává od chvíle, co policie požádala Sněmovnu o jeho vydání k trestnímu stíhání.

Foto: Milan Malíček, Právo

Šéf poslaneckého klubu VV Vít Bárta

Článek

Prý nechce zažít to, co se v politických kauzách často stává, že jedno státní zastupitelství odloží a následně za měsíc ji jiné znovu otevře. „Jestli se mám očistit, tak jedině před soudem,“ uvedl. Dodal, že pohled do spisu pro něj znamená zkušenost, co vše se děje. „Soudu budu předkládat řadu svědků a důkazů, které v policejním spise nejsou,“ uzavřel Bárta.

Obdobný názor zastává také stranický předseda Radek John. Právu řekl, že véčkaři jsou rádi, že se věc dostane k soudu, a tudíž bude veřejně projednávána a občané si budou moc udělat obrázek. „Jde o to, aby lidé viděli, jaké jsou důkazy, jaká je spravedlnost v této zemi,“ uvedl John.

Veřejné jednání je podle něj důležité už proto, že se nyní objevily informace, podle kterých bývalá véčkařka Kristýna Kočí lhala na detektoru lži a další z bývalých členů strany Jaroslav Škárka sháněl kompromitující materiály na Bártu.

Vyjádřit se příliš nechtěla místopředsedkyně VV a vlády Karolína Peake. Na dotaz Práva reagovala SMS: „Nepřísluší mi vyjadřovat se k živému vyšetřování či k rozhodnutí o obžalobě. Postup je na státním zastupitelství a případně na soudu. Zatím zde platí presumpce neviny.“

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám