Hlavní obsah

U Hradu se protestovalo proti militantnímu islamismu

Právo, tin

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Několik desítek lidí přišlo v pondělí na Hradčanské náměstí demonstrovat proti militantnímu islamismu. Akci organizovalo několik sdružení pod záštitou Mezinárodního křesťanského velvyslanectví Jeruzalém (ICEJ).

Foto: Jan Handrejch, Právo

Shromáždění proti militantnímu islamismu na Hradčanském náměstí v Praze

Článek

Organizátoři předali do hradní podatelny otevřený dopis prezidentovi Miloši Zemanovi, ve kterém podporují jeho dlouhodobý postoj, k ideologii islámu kritický, a děkují za jeho odvahu. „Nejsme fanklub Miloše Zemana, v mnohém s ním nesouhlasíme. Jsme fanoušky jeho odvážného postoje,“ řekl Právu po demonstraci jeden z organizátorů Karel Sedláček.

Byl to právě Zemanův proslov při oslavě nezávislosti státu Izrael, v němž prezident kritizoval mezinárodní terorismus vzešlý z náboženského fundamentalismu, který organizátory vyburcoval, a proto přišli prezidentovi poděkovat.

„Jsme tu i kvůli zvěrstvům, která se v poslední dobou v Evropě dějí. To, že se zatím netýkají České republiky, neznamená, že tomu tak nebude v budoucnu,“ varoval Sedláček.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám