Hlavní obsah

TV Nova podala žalobu na rozhodnutí vysílací rady

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Televize Nova se bude soudně bránit proti verdiktu Rady pro rozhlasové a televizní vysílání, která rozhodla, že Nově nezmění soubor technických parametrů. Ty by televizi umožnily vysílat současně i v digitálních sítích.

Foto: Promo Gympleři
Článek

"Podali jsme žalobu a zatím nemáme důvod ji stáhnout," řekla pro ČTK právnička CET 21 Markéta Havlová. Dodala, že Nova, stejně jako některé další soukromé stanice, považují své vysílací licence pro analogové vysílání platné i pro nastupující vysílání digitální.

Proto Nova, Prima a Galaxie sport požádaly loni na podzim o rozšíření svých kmitočtů, jejich žádosti však vysílací rada postupně zamítla.

Místopředseda vysílací rady Jiří Šenkýř k tomu uvedl, že Nova žádala o digitální kmitočty, které by pokryly celou republiku. "To není v souladu se zákonem, který říká, že kmitočty v takovém rozsahu se dávají v licenčním řízení," uvedl. Výjimkou jsou podle něj pouze lokální kmitočty z takzvaných dokrývačů, kterými se vylepšuje signál na malém území.

Na pondělní dotaz Práva Havlová uvedla, že Nova má licenci pro celé území České republiky. "Vysílací radu jsme požádali jen o rozšíření technických parametrů, které by umožnily vysílat stávající program Novy i digitálně. Zákon takový postup umožňuje," doplnila Havlová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám