Hlavní obsah

Tři Rathovy krásky dostanou na úřadu padáka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pověřená hejtmanka Zuzana Moravčíková se snaží distancovat od Davida Ratha, a rozhodla se proto rozvázat pracovní poměr s některými spolupracovnicemi bývalého hejtmana. O místo by měly přijít mluvčí Berill Mascheková, vedoucí oddělení veřejných zakázek Johana Novotná a vedoucí kanceláře hejtmana Barbora Snopková Haberová.

Foto: Milan Malíček, Právo

Berill Mascheková

Článek

„Nyní se řeší, jak s nimi rozvázat pracovní poměr,“ řekla deníku Blesk pověřená hejtmanka Moravčíková. Ta už dříve avizovala, že se bude chtít od Davida Ratha a jeho lidí na úřadě distancovat.

Třicetiletou Berill Maschekovou, absolventku policejní akademie, si Rath na úřad přivedl v roce 2008, kdy se stal hejtmanem Středočeského kraje.

Foto: ČSSD Čelákovice

Johana Novotná se spolu s Rathem zúčastnila například slavnostního poklepání základního kamene na náměstí v Čelákovicích

Kromě ní má odejít také dvaatřicetiletá šéfka kanceláře hejtmana Barbora Snopková-Haberová, která - jak uvádí ČTK - má podle některých informací trvalé bydliště v jednom z Rathových domů. Podle deníku doprovázela Ratha na golfu i společenských akcích. O místo má přijít také vedoucí oddělení veřejných zakázek Johana Novotná.

Foto: http://www.kr-stredocesky.cz/

Barbora Snopková-Haberová a David Rath na plakátu, který zval na Středočeské pivní slavnosti.

Poslanec Rath byl zadržen minulé pondělí podle policie bezprostředně po přijetí sedmimiliónového úplatku, který má souviset se zmanipulováním zakázky na opravu zámku ve středočeském Buštěhradu. Rath byl obviněn a umístěn do vazby v Litoměřicích. O tom, zda definitivně přijde o poslaneckou imunitu, bude jednat Sněmovna 5. července. Dosud není jasné, zda se tohoto jednání sám zúčastní.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám