Hlavní obsah

Trestní oznámení Lipovské na šéfa ČT Dvořáka bylo odloženo

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Trestní oznámení, které na generálního ředitele České televize Petra Dvořáka podala členka Rady České televize Hana Lipovská, bylo odloženo. Podání Lipovské neobsahovalo žádné skutečnosti nasvědčující spáchání jakéhokoliv trestného činu.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ředitel České televize Petr Dvořák na snímku z roku 2019.

Článek

Lipovská o trestním oznámení informovala koncem července u příležitosti oznámení své kandidatury do Sněmovny.

Podle jejího tehdejšího vyjádření směřovalo na Dvořáka a také spolumajitele firmy Médea Jaromíra Soukupa kvůli pohledávce ČT vůči Médee.

Česká televize ve středu zveřejnila část dopisu, v němž Obvodní státní zastupitelství pro Prahu 2 informovalo Dvořáka o odložení celé záležitosti.

Mimo jiné uvádí, že podání neobsahovalo „žádné skutečnosti nasvědčující spáchání jakéhokoliv trestného činu”, a Lipovská proto byla vyzvána k doplnění, což neučinila.  Zároveň byla poučena o možné trestní odpovědnosti za křivé obvinění.

Dvořák již dříve podal trestní oznámení na Lipovskou, neboť ta jej podle jeho slov mimo jiné obvinila, že ji ohrožuje na životě. To Lipovská odmítla.

Lipovská bude kandidovat za Volného blok do Sněmovny

Domácí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám