Hlavní obsah

Topolánek nebude Čunkovi bránit v návratu do vlády

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Pokud se KDU-ČSL v úterý večer rozhodne, že by se Jiří Čunek měl vrátit do vlády, nebude tomu premiér Mirek Topolánek bránit. Je prý lepší mít předsedu koaliční strany ve vládě než mimo ni.

Článek

KDU-ČSL bude o tom, zda by se Čunek měl vrátit na post vicepremiéra a ministra pro místní rozvoj, rozhodovat v úterý večer. Většina z nich zastává před rozhodováním názor, že by se vrátit měl.

Topolánek už dříve řekl, že při Čunkově odchodu na začátku listopadu slíbil, že pokud bude očištěnve svých kauzách, bude se moci do vlády vrátit. Nyní se tak čeká jen na to, zda Čunek o post ve vládě ještě stojí.

Čunek odešel z kabinetu poté, co nejvyšší státní zástupkyně Renata Vesecká rozhodla, že by se znovu měl otevřít případ jeho korupční kauzy, kterou jihlavský státní zástupce Arif Salichov odložil. Vesecká chtěla doplnit důvody. Salichov několik týdnů poté rozhodl stejně. Čunkova kauza, v níž byl podezřelý, že v roce 2002 coby vsetínský starosta přijal úplatek půl miliónu, skončila.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Reklama

Související články

Salichov opětovně zastavil stíhání Čunka

Jihlavský okresní státní zástupce Arif Salichov podruhé zastavil trestní stíhání šéfa KDU-ČSL Jiřího Čunka. Právu to potvrdil mluvčí brněnského krajského...

Topolánek zváží Čunkův návrat do vlády

Premiér Mirek Topolánek bude zvažovat, zda se předseda KDU-ČSL Jiří Čunek vrátí do vlády. Řekl, že když Čunek odcházel, slíbil mu, že pokud se očistí, bude...

Výběr článků

Načítám