Hlavní obsah

Topolánek mi slíbil, že neomilostní Dalíka, tak jsem mu to podepsal, řekl senátor Czernin

Právo, dan

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jedním ze senátorů, od kterých získal Mirek Topolánek podpis pod svou prezidentskou kandidaturu, je Tomáš Czernin (TOP 09). Ten Právu řekl, že s podporou váhal. Ale poté, co se s Topolánkem sešel a dozvěděl se od něj, že nehrozí, že by omilostnil Marka Dalíka, který zrovna v pondělí nastoupil do vězení, rozhodl se bývalého premiéra podpořit.

Foto: Petr Horník, Právo

Tomáš Czernin

Článek

„Ubezpečil mě, že neomilostní pana Dalíka, že je přesvědčen o jeho nevině, ale že se z toho musí dostat sám a on že žádné kamarády amnestovat nebude,“ řekl Právu Czernin.

Podle něj je Topolánek jediný z ohlášených kandidátů, který je schopný odebrat Miloši Zemanovi část voličů.

Dalším důvodem podle něj bylo, že Topolánek byl premiérem ve vládě, která měla rozumný zahraničněpolitický kurz.

„Tehdy vedl zahraniční politiku Karel Schwarzenberg a hlavním tématem byla lidská práva, ale to se bohužel změnilo,“ dodal senátor.

To, že podpořil Topolánka, podle něj neznamená, že ho bude volit. Blíže jeho srdci je totiž další kandidát, bývalý diplomat Pavel Fischer. „Toho jsem také podpořil a ten je mně ohromně sympatický,“ řekl Czernin.

Reklama

Související články

Topolánek: Budu kandidovat na prezidenta

Expremiér a bývalý předseda ODS Mirek Topolánek se rozhodl kandidovat na prezidenta. Řekl to v neděli deníku Právo. Do úterý bude potřebovat podpisy...

Výběr článků

Načítám